A legjobb üvegszál erősítésű kompozit oszlop világításhoz

A Polikov Kft által forgalmazott és telepített kompozit oszlop lámpák, világító oszlopok, lámpaoszlopok közül a leginkább jövőbe mutató technológiát az üvegszál erősítésű kompozit világító oszlopokra energiatakarékos LED-lámpatestekkel szerelt lámpák jelentik. Könnyű, könnyen szállítható és telepíthető, leggyakrabban emelőkosaras autó nélkül szerelhető, rendkívül időjárás-álló berendezésekről van szó, amelyek garantált élettartama 40-50 év. Az üvegszál erősítésű kompozit oszlopok nem igényelnek időszakos karbantartást, nem korrodálódnak, nem vezetik az áramot, ellenállnak az UV-sugárzásnak.

Ellenállnak a hóeltakarításra alkalmazott világító lámpaközúti só károsító hatásának, a közlekedés által okozott szennyeződéseknek, szerkezetileg sokkal tartósabbak, mint az alumínium, acél vagy hagyományos fa oszlopok. Megfelelő húzó és hajlító szilárdságúak, szélnek kitett helyeken is kiválóan teljesítenek. Anyaguknak maradvány értéke nincs, így sokkal kevésbé vannak kitéve a szándékos károkozásnak, mint a fém világító oszlopok általában. A Polikov Kft által forgalmazott polikov lámpák, az üvegszál erősítésű kompozit világítási oszlopok képviselik a köztéri világítástechnika jövőjét.

Kompozit burkolatú lámpatestek

A LED diódákon alapuló kompozit burkolatú lámpák, lámpatestek nagyon alacsony kompozit oszlopenergiafogyasztás és elhanyagolható hőveszteség mellett a fény természetes színével világítják meg az éjszakai környezetet – de természetesen választható meleg és hideg fényű változatuk is. Jellemzőjük a magas teljesítménytényező; hatékonyság tekintetében nemigen akad párjuk. Szélsőséges időjárási körülményeknek is ellenállnak. Szerelésük egyszerű, a moduláris rendszerű elemek könnyen részekre bonthatók és összeállíthatók. A piacon jelenleg a LED-rendszerű lámpák kínálják a legmagasabb hatékonyságot és élettartamot. Káros anyag kibocsátásuk a hagyományosabb (pl. nátrium, fém-halogén) rendszerekhez képest elhanyagolható.

A hagyományos rendszerekkel összehasonlítva a LED diódákon alapuló kompozit burkolatú lámpák 80 százalékkal csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást. A moduláris rendszerű szerelékek fényerő-szabályozó beépítésére is lehetőséget adnak. A nagy, hatékony hűtőbordák segítségével a többi rendszerhez képest minimális hőveszteség gond nélkül lecsapódik. Igen széles spektrumú alkalmazható feszültségtartományuk miatt jelenleg az utcai világítás leghatékonyabb megoldását kínálják. A Polikov Kft kínálatában forma és szerelékek tekintetében is széles választékban rendelhetők és telepíthetők. Az innovatív lámpatestek a PHILIPS LUMILEDS legmodernebb LED-jeivel vannak felszerelve. Ez ma a leginkább energiatakarékos technológia, számos helyen felhasználhatók: utak, autópályák, parkolók, benzinkutak, kereskedelmi és ipari létesítmények, sportlétesítmények, parkok, sétányok kivilágítására, stb.

Kompozit oszlop lámpákhoz – parkba, kertbe, magáncélra

Parkok és kertek éjszakai kivilágítására a Polikov Kft hagyományosabb, díszes kivitelű, stílusos öntött alumínium ötvözetből készült oszlopokat és szerelvényeket is kínál. A moduláris rendszerű, korrózió védett oszlopok és kiváló minőségű alumíniumból készült búrák moduláris rendszerűek, figyelembe véve a rögzítési pontok átmérőjét bármelyik oszlop szinte bármelyik lámpatesttel szerelhető, a megrendelő ízlése és kívánsága szerint. A lámpabúrák edzett üvegből, vagy PVC-ből is készülhetnek. A lámpaoszlopok sztenderd színe a fekete, de többféle színben is rendelhetők. A világítási oszlopok szokásos szerelési magassága ez esetben 3-4 méter. A Polikov Kft ezen felül igényes LED-lámpatestek egész sorát kínálja kisebb méretekben, akár magáncélra is.

Ezek szerelési magassága szintén 3-4 méter, a üvegszálas kompozit oszlop76mm vastag üvegszálas erősítésű, egyszerű kivitelű kompozit oszlopok könnyen szerelhetők, tartósak és kiválóan állják az időjárási körülmények változásait. Igényesebb kivitelű, modern világító oszlopokat is forgalmaz a Polikov Kft. Ezek alumínium öntvényből, korrózió- és UV-álló poralapú bevonattal készülnek, kiváló minőségű PMMA lámpabúrákkal, a lámpatestek és oszlopok magassága 2-3,5 méter között választható. Elérhetők fekete és matt grafit színekben. Mindegyik kínált berendezés esetében elsődleges szempont, hogy betöltsék a funkciójukat, hogy a parkokban és kertekben kiváló éjszakai látási viszonyokat teremtsenek.  Ugyanakkor természetesen célunk, hogy harmonikusan illeszkedjenek az építészeti, tájépítészeti követelményekhez is.